Følsomme ører

Da min yngste datter var helt lille ville hun nødigt ligge i længere tid ad gangen, hun græd meget, altså langt mere end jeg var vant til fra vores første barn, hun var urolig og ville kun være hos mig.

Vi undrede os over det, og var overbevist om, at der måtte være en årsag.

Det var der. Min datter er ørebarn. Vi fandt bare desværre først ud af det, da hun var omkring 8-9 måneder gammel.
Hun havde nemlig fine ører, intet puds eller noget ved ørerne, der kunne tyde på problemer.

Av mine ører

I 7-8 måneders alderen begyndte hun at tage hænderne op mod ørerne, og vi fik dem undersøgt. Først hos egen læge, som kunne konstatere, at hun havde mellemørebetændelse.
Efter et par mellemørebetændelser i streg, b
ad vi om en henvisning til ørelæge. Vi mistænkte, at der lå mere bag. Han undersøgte hende, og det viste sig at hun havde massivt tryk i begge ører.
Pludselig havde vi årsagen til, at hun altid vågnede fra lure efter 10-15 minutter, og årsagen til, at hun havde brug for ekstra tryghed og ofte kravlede op på mig og lå helt oppe under min hage, når vi sov, hun forsøgte at udligne tryk og smerter.

Ørelægen valgte at holde hende under observation i et par måneder, hvor mellemørebetændelse kom og gik - mest kom. Der var altid tryk i ørerne, også når hun ikke var forkølet. Altså konstant smerte!
Endelig, da hun var 14 måneder gammel, fik hun lagt dræn

Så skete forandringen!

Pas på dem, ørerne

I dag har vi en datter, der er glad, leger, sover lure og sover om natten også vandret -  selvom det stadig er hyggeligt at putte sammen. Hun har ikke haft mellemørebetændelse siden, og trykket er også væk.

Inden vores datter fik lagt dræn, var hun super følsom overfor forandringer i vejret og følsom over, hvis en hue ikke sad præcis, som den skulle til ørerne. Hun fik straks mellemørebetændelse og ondt. Hjerteskærende ondt.

Har du erfaringer med ørebarn? Eller kan du nikke genkendende til noget af det, du har læst, så kan jeg kun opfordre stærkt til at få din baby eller lille barn tjekket ved en ørelæge, også selvom der ikke umiddelbart er puds eller andet at se i ørerne, måske kan det simpelthen ikke komme ud.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har erfaringer at dele, så kan vi sammen hjælpe hinanden,

Rikke Raahauge