Svanemærket til børn

Måske har du bemærket, at mange af vores prints såsom milepælskort, højdemålere og babykort er svanemærket. Men hvorfor egentlig det? Og hvad betyder det for dig, som kunde?

Svanemærket, er det officielle nordiske miljømærke og ser på hele produktets rejse til gavn for mennesker, klima og jordens ressourcer.

Vi ønsker at passe på miljøet og give dig tryghed som forbruger; 
Vores svanemærkede trykkeri, lever op til en række strenge miljøkrav: 

Papiret, trykkeriet bruger, er fremstillet effektivt. Man ser altså på energiforbruget i produktionen og på, hvordan man løbende kan reducere det.

Samtidig bliver papiret kontrolleret. Det skal være lavet af lovligt sporbart træ, hvoraf en del af det er enten certificeret og- eller genbrugspapir.

Trykkeriet lever også op til skrappe krav til, hvilken tryksværte og andre kemikalier, det bruger. Vegetabilske og vandbaserede trykfarver er i fokus.

Endelig sørger trykkeriet for at minimere papirspild og sortere affald efter de krav, der er bestemt.

På den måde opfylder plakater, der er mærket med Svanen, en række miljøkrav og tager hensyn til din sundhed. Uden, i den forbindelse, at gå på kompromis med kvaliteten.  

For børn og miljø

Ved at lancere nye produkter, vil vi altid sætte et miljømæssigt aftryk, men vi kan sørge for at reducere det, så meget som muligt.

Jeg synes, at vi har et ansvar i forhold til vores børn og næste generationer både nu og her og på sigt. Derfor er blandt andet vores baby milepælskort svanemærket - og er altså produceret med omtanke for miljø og mennesker.

Mange hilsner fra

Rikke 🌿

Tak til Miljømærkning Danmark for lån af information til artiklen.

Se søde svanemærkede milepælskort til babyminder lige her

Rikke Raahauge