Krammetræerne

Af Rikke Raahauge

KAPITEL 1

I
Fabeløs hersker ro og fred. Det er tidlig morgen. Krammetræerne sover. Det gør alle dyrebørn og deres voksne også

Alle ligger de trygt i deres huler, reder og huller og putter det sidste.

Snart rammer solens stråler nemlig Fabeløs. De går igennem trækronerne som lange guldpile, der lander i den bløde skovbund, og når det sker, vågner alle dyr til en ny vidunderlig dag. ⁠

Krammetræerne, sagde jeg før. Kender du dem?

Det gør du garanteret, men jeg fortæller lige om dem alligevel, for de vil så gerne fortælles om.

Krammetræerne er de store flotte og ældgamle stammer, du finder allerdybest inde i Fabeløs, som altid står klar med et kram og et knus, hvis man er ked af det, eller hvis de voksne er drønuretfærdige.

Så står de dér. Bundsolide og slår deres arme omkring dig. Det eneste du skal gøre, er at finde et godt træ, sætte dig op ad stammen og lukke øjnene, så kan du mærke, hvordan de gode krammearme holder dig helt tæt og roligt.

Nå ja det ved du selvfølgelig godt, men ved du så også, at Krammetræerne har ører?

Ja, ører! Hvis du kigger godt efter kan du måske se dem. De ligner slet ikke sådan nogle menneskeører med kringelkrog og øreflip, som du har, men de er der, og der er ikke to, men mange af dem, på hvert eneste træ. De sidder der rundtomkring og ser ud på deres helt egen måde. Bare se efter næste gang, du besøger Fabeløs.

Ørerne bruger de til at lytte til historier og fortællinger med.

De kan lide at lytte til alle slags historier, men de er allergladest for historier fra børn, og gerne fra det rigtige liv, altså noget, der er sket i virkeligheden; sjove ting, svære ting og så hemmeligheder. Nøøj hvor de elsker hemmeligheder.

Rikke Raahauge

Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes, før de bliver publiceret.