Baby har blå fødder!

Hvorfor er babys fødder blå?

Små nyfødte babyer har ofte blå fødder og hænder i helt op til 2 timer efter, at de er født. Det er fordi den lille krops cirkulation helt automatisk prioriterer at pumpe blod ud til de store organer, hjerte, hjerne og lunger først.

Det ville jeg gerne have vidst, da jeg fødte vores andet barn. Hun havde nemlig blå fødder længe efter, at jeg havde fået hende i mine arme, og jeg var så nervøs for, at hun havde problemer med blodomløbet, eller at der var noget galt. Det var der jo heldigvis ikke, og nu ved jeg, hvorfor fødderne var blå. 

Giv baby energi til andre ting

Et par små babyfusser, kan hjælpe baby med at holde fødderne varme, dermed sparer barnet på sine ressourcer og kan f.eks bruge energien på at amme, kigge på mor og far og tage verden ind

Artiklen er lavet i samarbejde med: 
Privat Jordemoder - Lotte Raahauge

Rikke Raahauge

Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes, før de bliver publiceret.