Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Fang krabber med din egen krabbestang. Så let og SJOVT

børn der fanger krabber fra badebro i Danmark

Fang krabber med børnene i sommerferien

Er der noget jeg husker fra min barndom, så er det sommerferier i Danmark, hvor jeg traskede afsted mod badebroen, i shorts med min spand i den ene hånd og min hjemmelavede krabbestang i den anden. Spændt på om lykken ville tilsmile mig. Fik jeg mon nogle gode krabber på krogen – eller rettere - klemmen, i dag?
Sejren, når jeg lå på badebroen med øjnene fastlåst mod vandet og hev den ene krabbe op efter den anden.
I dag er det mine børn, der trasker afsted i spændt forventning om en god fangst. Har I prøvet krabbefiskeri? Ellers har I noget tilgode. At fiske efter krabber er simpelt og helt vidunderligt. 

Sådan laver I jeres egen krabbestang

Her får du et par tips til, hvad du skal eller kan bruge til at fremstille en perfekt krabbestang. Der er masser af plads til at improvisere. Krabber er nemlig yderst taknemmelige for det meste madding og hapser gerne på hvilket som helst fangstredskab.
Here we go:

Det skal I bruge til en hjemmelavet krabbestang:

  • 1 pind
  • 1 snor
  • 1 møtrik
  • 1 tøjklemme
  • 1 spand
  • 1 fiskenet
  • Lidt madding

Pinden bruger I til at lave en krabbestang. Den behøver ikke at være særlig lang. Find eller skær en pind, der er nogenlunde lige. I pindens ene ende binder i snoren. Nederst på snoren sætter i tøjklemmen fast, men inden da, skal I lige have en møtrik på – eller andet med vægt i. Det får klemmen til at blive nede på havbunden, hvor krabberne hygger sig.
Maddingen kan være alt fra lidt pålæg som spegepølse eller skinke, til en snegl fra haven eller en blåmusling I finder på stranden. Krabber hapser det meste. De spiser nærmest alt både levende og dødt.

Hvor er det bedst at fange krabber med børn?

De danske kyster er et glimrende sted at fange krabber fra.
Krabber opholder sig ofte i nærheden af badebroer, moler eller høfder (det er de sten-sætninger, du ser på nogle strande som går fra strandbredden og direkte ud i vandet). Det superpraktisk, da det er perfekt at sidde på en badebro, mole eller høfde med sin hel egen krabbestang.
Faktisk er krabber natdyr og derfor mest aktive, når mørket er faldet på, men de er også sultne, så når I sænker en klemme ned med et godt stykke madding ved højlys dag, skal de nok holde sig til, hvis de er i nærheden.

Læg krabberne i en spand med eller uden vand

Når en krabbe tager fat i klemme og madding med sin klo, låser kloen sig nærmest og krabben hænger godt fast. I kan derfor forholdsvis enkelt og roligt trække den op.
Det kan være en god ide at have et fiskenet med til at holde under krabben, så den ikke drysser ned i vandet igen. Når I har fået den op, kan I lægge den ned i den spand I har med. Her kan I lægge lidt madding ned til krabben, så den ikke bliver helt snydt for den lækkerbisken, den har kæmpet så hårdt for at få fat i. I kan betragte krabben snuppe byttet og er der flere krabber i spanden vil I se, at de alle prøver at få del i gildet.
Hvis I holder krabberne i spanden, og der er vand i, skal I være opmærksomme på, at de godt kan drukne (jo den er god nok!), hvis de ligger der for længe. Skift vandet regelmæssigt. Der er nemlig ikke ilt nok i vand i en spand til, at de kan leve i den.
I kan også, uden problemer, lægge krabberne i en spand uden vand, da de godt klare sig, uden at være i vand, i et par timer. Sørg for at de ikke står i direkte sollys. Vores spand med si som låg er et god til at opbevare et par krabber i. 

Sådan ser I forskel på en han-krabbe og hun-krabbe

Måske har I lyst til at undersøge krabberne, før I sætter dem tilbage i havet. Har I faget en han eller en hun? Det kan I se ved at vende krabben om og tjekke om den har en afrundet eller en mere trekantet hale. Er halen afrundet, har I fat i en hun og er halen trekantet med tre led, har i fat i en han. Vidste i forresten at en han-krabbe har to tissemænd, ligesom en komodo-varan. Den har også to.
Når I vil vende krabberne om, kan I kan holde dem mod bagenden af skjoldet, så har de ikke mulighed for at få fat i jeres fingre med deres skarpe kløer.
Når I slipper krabberne fri igen, kan I blot lægge spanden ned i vandet og vende bunde i vejret, men I kan også slippe dem fri på badebroen (så længe der ikke er andre mennesker, der bliver forskrækkede). Så piler krabberne afsted og kaster sig ned i vandet igen. Det ser ret så sjovt ud.

Krabber til aftensmad?

I kan også vælge at tage krabberne med hjem og spise dem, men selvom de danske strandkrabber kan blive op til 10 år gamle, er de ret små, og det betyder at der skal mange til for at I kan få et godt måltid ud af det. Krabbekløer er ikke sådan at blive mætte af at spise. Derimod kan I bruge dem til at lave en krabbe-suppe. Der er god smag i dem, og krabber er ikke en truet dyreart tværtimod - husk dog at der skal fisketegn til, hvis du er over 18 år og fanger krabber.
Og så skal I naturligvis ikke spise krabber, der lever i vand, der er forurenet eller som indeholder bakterier. Men fanger I dem ved standen, hvor I selv bader uden problemer, skulle det være så fint.

Ingen krabbestang? Intet problem.

Har I ikke lavet en krabbestang hjemmefra, kan I sagtens fange krabber alligevel:
Gå på skattejagt på stranden og se om I kan finde en pind, lidt reb, en hul-sten eller en sten I kan binde fast, noget I kan sætte lidt madding i klemme med, og så en musling, snegl, et stykke vandmand eller lignende som maddingen.
Det er sjovt og underholdende for børnene at bygge deres egen krabbestang. Og krabberne kender ikke forskel, de bruger nemlig deres ben, der har sansehår, til at føle med. Det handler derfor blot om, at der dumper en lækkerbisken ned i nærheden af krabben, så skal den nok finde frem til den.
Så afsted mod stranden på eventyr med krabbestang og madding. Husk solcreme og solhat, for når børnene først er kommet i gang, bliver de svære at trække med hjem igen. 

Rigtig god fornøjelse

Eventyrlige hilsner fra
Rikke
Nordic Simply

 Se alt vores legetøj til strandturen og ferien lige her

Rikke Raahauge

Det siger vores kunder:

Super lækker kvalitet
★★★★★
Har modtaget mine puslekurve og et svøb fra Nordic Simply, det er super lækker kvalitet. Hurtig levering og super service. Vil klart anbefale.
Christina S

Se svar

Nordic Simply
Kære Christina,
Tusind tak for din flotte feedback, og fordi du tog dig tid til at give os en anmeldelse.
Mange hilsner fra Rikke
Fantastisk service
★★★★★
Havde en venlig og informativ dialog i forbindelse med købet - samt hurtig levering.
Mange tak for fantastisk service.
Susanne K

Se svar

Nordic Simply
Kære Susanne,
Tusind tak for dejlig tilbagemelding og fem stjerner! Ikke mindst. Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Det betyder SÅ meget.
Mange hilsner fra Rikke
Fineste plakat
★★★★★
Fik den fineste plakat til min datter. Den er så flot på børneværelset og virkelig fin og personlig. ❤️❤️❤️ 5 ud af 5 stjerner herfra.
Sara D

Se svar

Nordic Simply
Mange tak for din anmeldelse Sara. Det glæder mig at høre. Tilbagemeldinger som din betyder så meget. TAK fordi du tog dig tiden.
Mange hilsner fra Rikke
Kan varmt anbefales
★★★★★
Bestilte online og dagen efter var de ankommet. Med en hilsen om, jeg havde glemt at indløse min værdikode, men så var der vedlagt en gave svarende til det, jeg havde fået snydt mig selv for. Kan varmt anbefales.
Helle H

Se svar

Nordic Simply
Kære Helle,
Hvor er Jeg glad for din skønne tilbagemelding. Jeg håber I får nogle rigtig gode stunder med milepælskortene.
Mange hilsner fra Rikke
Med god samvittighed
★★★★★
Vi er så glade for vores håndklæde. Pigerne elsker, at putte sig i det efter badet. Personligt synes jeg det er dejligt, at købe med god samvittighed overfor miljøet, og at det er økologisk. Varm anbefaling herfra!
Simone K

Se svar

Nordic Simply
Kære Simone, Tusind tak for din fine tilbagemelding. Det lyder til, at I har en skøn badetid.
Mange hilsner fra Rikke
Perfekte isforme
★★★★★
Uundværlig i fryseren med børn I huset
Vi har ofte legekammerater på besøg og her i sommervarmen er der gang i isspisningen. Derfor ef de her forme perfekte, så er der sunde is hver dag! Og mega lækre og nemme at bruge.
Lotte J

Se svar

Nordic Simply
Nuii hvor er det fedt at høre, at I er ligeså vilde med is-formene derhjemme, som vi er.
Tusind tak for den så fine anmeldelse.
Eventyrlige hilsner fra
Rikke
God service og levering
★★★★★
God service og levering. Flot plakat.
Sofie V

Se svar

Nordic Simply
Hej Sofie,
Mange tak for, at du tog dig tid til at give en anmeldelse. Jeg er superglad for at høre din feedback
Mange hilsner fra Rikke
Alsidig og smuk
★★★★★
En alsidig højdemåler. Herhjemme er den flere gange blevet vendt, mens vi snakker om “yserød” og “yseblå” og om dyrene og de lyde, de laver. Og så er den så smuk!
Suzanne L

Se svar

Nordic Simply
Kære Suzanne,
Så sødt! Dejligt at vide, at højdemåleren bliver nydt af både børn og voksne. Tusind tak for din flotte anmeldelse.
Mange hilsner fra Rikke
No problemos
★★★★★
Enkelt let og leveret til tiden.
Henri K

Se svar

Nordic Simply
Hej Henri,
Tusind tak for din anmeldelse. Det glæder mig, at alt gik UDEN PROBLEMOS ;-)
Mange hilsner fra Rikke
Lækker creme
★★★★★
Jeg købte fornyelig Kyst Face og er så glad for den. Min hud føles dejlig uden den fedter og den dufter naturlig godt. Jeg kan varmt anbefale den.
Heidi

Se svar

Nordic Simply
Tusind tak Heidi. Det glæder mig så meget at høre, at cremen passer lige til dig - og jeg er enig forresten ;-)
Mange tak fordi du tog dig tid til at give os en dejlig anmeldelse.
Mange hilsner fra Rikke
Super dejligt håndstrikket
★★★★★
Hurtig levering. Super dejligt håndstrikket tæppe til vores lille ny
Anne A

Se svar

Nordic Simply
Kære Anne,
Mange tak for de flotte ord. Det glæder mig meget at høre, at I blev glade for tæppet til jeres guldklump.
Mange hilsner fra Rikke
Sødeste kort skønne farver
★★★★★
Jeg har modtaget de sødeste milepælskort. Super lækker kvalitet, og så hyggeligt at man kan skrive bag på kortet. Jeg skrev netop hvad vi brugte dagen på og vil læse det op for min søn, når han engang bliver stor.
Kristine B

Se svar

Nordic Simply
Kære Kristine,
Stort tillykke med din lille dreng. Så hyggeligt at høre, hvordan I bruger milepælskortene. Ønsker jeg mange gode stunder med at indfange minder.
Mange hilsner fra Rikke
Bliver ikke bedre
★★★★★
Nordic Simply’s produkter har de sødeste designs som passer til ethvert børneværelse. Indpakning og fokus på detaljer bliver ikke bedre. Super effektiv levering og opfølgning!
Ameena J

Se svar

Nordic Simply
Kære Ameena,
Mange tak for de virkelig flotte ord, og tak fordi du tog dig tiden til at skrive os en anmeldelse. Det glæder mig så meget at høre, at du er glad for vores produkter og kundeservice.
Mange tak igen.
Hilsner fra Rikke
Rigtig fin plakat!
★★★★★
Tælleplakaten med skovens dyr er så flot og sjov at gå på opdagelse i. Den pryder væggen smukt i børneværelset og så inviterer den samtidig til leg med dyr, planter og tal. Vi kigger tit på den mens vi putter. Det er rigtig hyggeligt.
Miriam

Se svar

Nordic Simply
Kære Miriam,
Tak for din fine anmeldelse af jeres Tæl til 10 plakat. Det er så dejligt at vide, at plakaten indbyder til leg, da det lige præcis er tanken bag. Tak for din tid til at give os en anmeldelse. Det betyder SÅ meget.
Mange hilsner fra
Rikke
Så fint håndværk
★★★★★
Vi er så glade for de smukke puslekurve og glæder os til at lave en fin pusleplads til lillebror.
Lykke

Se svar

Nordic Simply
Kære Lykke,
Mange tak for den flotte anmeldelse og fordi du tog dig tid til at skrive den. Hvor dejligt med lillebror på vej. Stort tillykke. Det glæder mig, at I er glade for kurv og svøb.
Mange hilsner fra
Rikke
Lever op til min forventning
★★★★★
Købt de bløde lækre svøb. Desværre kan jeg ikke bruge dem til formålet, da min datter ikke vil acceptere at blive svøbet 🥴😂 Men kvaliteten er super og vi bruger dem som amme og putte tæppe i stedet for🥰
Helle H

Se svar

Nordic Simply
Kære Helle,
Mange tak for, at du tog dig tid til at skrive en anmeldelse. Så dejligt at se dig tilbage i shoppen 😄 Hi hi sådan er det med de små elsklinger nogle gange.
Glad for, at I har fundet en anden mulighed for at bruge svøbene. Prøv dem også som nusseklud ved putning.
Mange hilsner fra Rikke