Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Gå ikke glip af gode tilbud
50,00 kr 232,00 kr
Show options
99,00 kr 189,00 kr

Blog

Tryk en smuk plakatMine tips til skønne plakater der holder

Hvad enten du  har forelsket dig i en plakat, du kan trykke selv, en færdig bæredygtig plakat fra Nordic Simply eller fra en anden shop, får du her et par tips til, hvad du kan overveje, når du vælger papir og tryk til din plakat.

Har du downloadet en plakatfil, som skal trykkes, anbefaler jeg, at du sender den til et professionelt trykkeri. 

Det skyldes to ting: 

1) Trykkeriets printere kan lave et helt skarpt print i det korrekte format - ofte langt bedre end du kan på de fleste printere i privaten. Desuden er det de færreste hjemmeprintere, der kan printe i plakatstørrelse. 

2) Hos et trykkeri, kan du vælge imellem forskellige slags papir alt efter dit behov - så trykket bliver præcist, som du ønsker det. Læs mere om valg af papir til din plakat nedenfor

Det perfekte papir til din plakat

Vores plakater er bæredygtige, de er trykt på miljørigtigt FSC certificeret papir og den blæk, der bliver brugt er vandbaseret og EU godkendt.  Vi går op i at producere hele vores kollektion med omtanke for vores miljø.


Når du selv printer, anbefaler jeg selvfølgelig, at du også bruger et "grønt" trykkeri.
Er du i Danmark - vælg et trykkeri, der printer på FSC certiceret papir eller som er svanemærket. Er du i udlandet vælg et trykkeri, der tager hensyn til miljøet, når de printer, og som gerne bruger FSC certificeret papir eller genbrugspapir samt vandbaserede eller vegetabilske farver til selve plakattrykket.

Når du skal have trykt en plakat, er der to ting du kan overveje i forhold til valg af papir.
1) Papirets gsm (grams per square meter) altså hvor kraftigt, papiret er.
2) Type af papir: Mat eller blankt.  

Det betyder gsm for din plakat

Vi trykker vores bæredygtige plakater på 230 gsm mat papir. Det, synes vi, er et papir med en smuk tykkelse. Papiret har en mat overflade, der gør, at trykket står helt skarpt med et eksklusivt udtryk. 
Du kan sagtens vælge tyndere papir. Vi anbefaler dog minimum 170 gsm.
Vælger du alligevel tyndere papir, vil jeg anbefale, at du sørger for at have en hvid baggrund bag din plakat, da den kan blive en smule gennemsigtig. 
Vælger du kraftigere papir, skal du være meget forsigtigt, så det ikke får folder, som kan ses, når du hænger den op. Det er ikke nødvendigvis bedre at vælge et meget kraftigt papir, da plakaten ikke "samarbejder" helt så let.
Er den rullet i et rør, når du modtager den; vær forsigtig, når du tager den ud, så den ikke får mærker. Du kan for eksempel tage din plakat roligt ud af røret og simpelthen lade den ligge til den selv "falder ned" og bliver flad. Forsøg ikke at rulle din plakat modsat af, hvordan den har ligget i røret, da den næsten med garanti vil få et knæk eller en fold, som ikke er til at få væk bagefter.


Vi leverer vores personlige plakater til børneværelset og øvrige plakater i et rør og anbefaler samme fremgangsmåde som ovenfor, før du sætter den i ramme. Tilkøber du en ramme hos os, indrammer vi plakaten, så den er lige til at hænge op, når du modtager den.
Se nedenfor hvornår det er en god ide at vælge kraftigt papir til din plakat. 

Mat eller blankt papir til din plakat

Overvej, inden du printer, om plakaten skal i en ramme med eller uden glas foran. Er der glas foran din plakat, behøver papiret ikke at være kraftigt, og det betyder ikke så meget, om plakaten er trykt på mat eller blankt papir, da glasset vil gøre, at den fremstår blank. 
Er rammen uden glas  - det kunne være en svæveramme, kan du med fordel vælge mat papir. Så får du en plakat med en smuk overflade, der står helt skarpt. Pas dog på fedtede fingre, som let sætter aftryk. 
Samtidig kan du her overveje, om plakaten skal hænge i sollys. Da der ikke er glas foran, vil plakaten falme hurtigere. Trykkeriet kan dog hjælpe dig med at vælge papir og en måde at trykke, så din plakat ikke falmer (eller i hvert fald er mange år om det). 
Vælger du en ramme uden bagplade og glas foran, er det en god ide at vælge lidt kraftigere papir. Så er din plakat superskarp og hænger flot på væggen. 

Rigtig god fornøjelse
Rikke 🌿

Vil du undgå besvær og have en skøn plakat, der er lige klar til at hænge op: Se vores plakater her. 

Rikke Raahauge
Read more

Babykort til babyshower

Skal du snart til babyshower? Og er det måske dig, der står for noget af underholdningen til din veninde, søster eller kollega?

Søde hilsner til den kommende mor

Jeg har lavet et lille babykort, som du frit kan downloade. 
Meningen med kortet er, at alle deltagerne, undtagen hovedpersonen, får udleveret et kort hver.
Det handler nu om at gætte om baby - og give den kommende mor en kærlig hilsen med på vejen.
Når alle babykort er udfyldt, indsamles de og lægges i en sød æske eller lignende. Hovedpersonen må ikke åbne æsken med gættekort før efter, at baby er født. 

Kærlige minder fra et uforglemmeligt babyshower

Det er SÅ hyggeligt og sjovt at sidde med de små kort længe efter ens babyshower og læse, hvad ens veninder har gættet om baby og skrevet af kærlige hilsner. Og så er det et dejligt minde at have fra en uforglemmelig dag. Det er faktisk også sjovt at kigge på kortene sammen med dit barn, når hun er stor nok - så kan hun se, hvad mange af de voksne omkring hende, har gættet hun skulle hedde, hvornår hun ville blive født og alle de søde hilsner og råd til hende og mor.

Glæd den kommende mor

Du kan altså glæde den kommende mor, uden at det behøver at koste mere end et print af hvert babykort. 
Kortet er i A6 format og du kan derfor sagtens printe det på din egen printer. Vælg papir i en god tykkelse, så kortet fremstår lækkert. Print dobbeltsidet og klip eller skær kortene langs de sorte hjælpestreger.
Du kan også sende kortene til en professionel printer, så du er sikker på at farverne holder. Synes nogle gange, at print på egen printer kan blive stribede og ikke helt klare i farverne. 

Det skal du bruge til gætteleg til babyshower

 • Download af baby gættekort
 • Print af baby gættekort til alle gæster
 • En pæn æske eller lignende
 • Kuglepenne

Ønsker jer en rigtig dejlig og helt vidunderlig dag. 
Bruger I kortene, bliver jeg rigtig glad, hvis I har lyst til at tagge #nordicsimply

SKAL DU BRUGE EN GAVE TIL BABYSHOWER SE VORES UDVALG HER

Se også vores quiz til babyshower, hvis du skal bruge sådan en. Quizzen kan let gøres personlig.

Mange hilsner fra
Rikke 🌿

På shoppen har vi masser af lækre gaver til baby og den kommende mor. Her vores håndlavede puslekurv med lækre GOTS certificerede svøb og håndlavet suttensnor.

Rikke Raahauge
Read more

Quiz til babyshower

STJÆL MIN QUIZ TIL BABYSHOWER

Mangler du et indslag til din venindes babyshower eller bare en hyggelig quiz til mødregruppen.
Her får du 16 spørgsmål om baby inde i maven og som helt nyfødt, så I kan gætte løs og se hvem der har størst "uvurderlig" viden om graviditet og nyfødt....

Rikke Raahauge
Read more

Svanemærket til børn

Måske har du bemærket, at mange af vores prints såsom milepælskort, højdemålere og babykort er svanemærket. Men hvorfor egentlig det? Og hvad betyder det for dig, som kunde?

Svanemærket, er det officielle nordiske miljømærke og ser på hele produktets rejse til gavn for mennesker, klima og jordens ressourcer.

Vi ønsker at passe på miljøet og give dig tryghed som forbruger; 
Vores svanemærkede trykkeri, lever op til en række strenge miljøkrav: 

Papiret, trykkeriet bruger, er fremstillet effektivt. Man ser altså på energiforbruget i produktionen og på, hvordan man løbende kan reducere det.

Samtidig bliver papiret kontrolleret. Det skal være lavet af lovligt sporbart træ, hvoraf en del af det er enten certificeret og- eller genbrugspapir.

Trykkeriet lever også op til skrappe krav til, hvilken tryksværte og andre kemikalier, det bruger. Vegetabilske og vandbaserede trykfarver er i fokus.

Endelig sørger trykkeriet for at minimere papirspild og sortere affald efter de krav, der er bestemt.

På den måde opfylder plakater, der er mærket med Svanen, en række miljøkrav og tager hensyn til din sundhed. Uden, i den forbindelse, at gå på kompromis med kvaliteten.  

For børn og miljø

Ved at lancere nye produkter, vil vi altid sætte et miljømæssigt aftryk, men vi kan sørge for at reducere det, så meget som muligt.

Jeg synes, at vi har et ansvar i forhold til vores børn og næste generationer både nu og her og på sigt. Derfor er blandt andet vores baby milepælskort svanemærket - og er altså produceret med omtanke for miljø og mennesker.

Mange hilsner fra

Rikke 🌿

Tak til Miljømærkning Danmark for lån af information til artiklen.

Se søde svanemærkede milepælskort til babyminder lige her

Rikke Raahauge
Read more

Tips til messen

Jeg synes, det at komme på messe, er noget af det bedste.
Her får jeg mulighed for at møde kunder og tale med dem, jeg får feedback på min kollektion og kunder får mulighed for at se og røre mine varer og dermed opleve kvaliteten.

Inden jeg startede Nordic Simply arrangerede jeg professionelle events for virksomheder, en smule af erfaringen derfra samt erfaringen fra de messer, jeg har været på med Nordic Simply, indtil videre, har jeg samlet i dette lille indlæg, som du måske kan bruge, hvis du er lille iværksætter, og selv skal på dine første messer snart:

Valg af messe

Er messen relevant? Inden du beslutter dig for, om du skal deltage i en messe, er det en god ide at have besøgt den først, kan det ikke lade sig gøre, fordi du har mulighed for at komme med her og nu, overvej om den er relevant for din målgruppe, hvis ja, så sørg for at få så mange detaljer fra arrangøren som muligt, det kan være antal besøgende sidste år, hvordan messen bliver markedsført, om der er strøm på standen osv.
Da jeg sælger varer af papir, er det vigtigt for mig at vide, om der er varme, hvor messen afholdes (vinter), da mine prints ikke tåler kulde og fugt. Måske dette er relevant for dig også? Eller måske, er der andre ting, der kan have betydning for dine produkter, i forhold til, om messen afholdes vinter eller sommer.
Du kan også række ud i dit netværk, hvis du kender nogen, eller ved at andre, du følger, har deltaget på messen tidligere. Spørg, hvordan arrangementet forløb, om det var velorganiseret osv. Det giver dig en god føling med, om det er en messe, du skal investere i at deltage på.

Inden messen

Din messestand
Forberedelse er alt! (næsten).
Spørg inden messen, om der er bagvæg og eller sidevægge til bagbo og naboer, så du ved, hvordan dit rum ser ud.

Planlæg din stand, hvordan skal den se ud, hvilket udtryk skal den have for at afspejle dit brand. Du behøver slet ikke at investere i dyre messemøbler for at tage på messe, brugte møbler, borde med dug (som du kan gemme emballage under) og et gardin eller lignende (som enkel bagvæg), kan sagtens gøre det. Så har du skabt dit rum, og du kan indrette det, som du ønsker.
Det kan være en rigtig god ide at måle standen op hjemme i stuen eller på kontoret, og på den måde lave en mock-up inden messen. Så bliver du ikke snydt af kvadratmeterne (2x2 eller 3x3 kvadratmeter, kan synes af meget, men er det ikke, når du kommer frem).
Lavpraktisk: Check også lige, om du kan købe mad på selve messen, så du ved, om du skal have mad og drikke med hjemmefra.

På messen

Opsætning af stand
Ankom i god tid. Tag en kaffe, gå en runde og sæt i gang.

Medbring: Gaffatape (et must), saks, snor, knivtang, sprittusch, kuglepen, klipsemaskine, klemmer, målebånd og håndsprit– er alle ting, du kan få brug for (lav en lille kasse at have dem i og lån ALDRIG din saks ud - hihi).

Sæt standen op i store linjer og ret detaljerne af til sidst, så er du sikker på at du er på plads, når dørene åbner.

Hvad har du med, udover dine varer?

 • Messetilbud kan være en god ide. Besøgende forventer ofte, at der er en rabat at hente ved at gå på messe. Min erfaring er, at 20% (eventuelt på udvalgte varer) er en ok rettesnor. Sælg ikke for billigt.
 • En konkurrence kan være en god måde at komme i snak med kunder på samt til at indhente emails.
 • Skilte med priser, sørg for tydelig skiltning af dine priser.
 • Postkort/flyers/visitkort eller hvad du ønsker at kunder skal tage med fra din stand (udover en masse køb selvfølgelig) og huske dig på.
 • Mundgodt eller slik er altid et hit.

Etikette

Med fare for at få ørerne i maskinen – får du den alligevel: 
Stå op! Også selvom du er megatræt i benene klokken 15.00, og der kun er få besøgende, måske er det lige præcis dem, der køber af dig nu eller senere.
Jeg har oplevet messedeltagere med ansigtet i telefonen stort set igennem hele messer, og som efterfølgende har ærgret sig over ikke at have solgt, hvad de forventede. Ommer.

Smil, vær positiv og forvent lige dele ømme kinder og ben efter messen.

Hvis der er stille på messen sidst på eftermiddagen, kan bruge tid på at besøge de andre messestande. Det er en skøn måde at møde andre selvstændige og at skabe nyt netværk. Del og indsaml visitkort. Du vil med garanti også få inspiration til næste messe.

Efter messen

Nedpakning

Hænger sammen med forberedelse – sørg for at du har kasser, du kan pakke ned i. Gerne med stickers på, så du ved, hvad der skal i hvilke kasser. Så kan du hurtigt og let pakke sammen, og du kan lettere pakke ud, når du kommer hjem. Har du tunge/store varer er en sækkevogn en god investering (måske kan du låne en at tage med).

Evaluering

Om muligt, ryd kalenderen, dagen efter messen. Det er hårdt arbejde at være på i så mange timer, og der skal samtidig pakkes ud, få det overstået og smæk så benene op, slap af og lad tankerne vandre:
Hvad gik godt, hvad gik ikke så godt, hvad kan du gøre bedre næste gang. Var det det rigtige valg af messe, hvorfor/ hvorfor ikke? 
Et bragende messesalg er megafedt, men det er ikke eneste parameter for, om din messe var en succes. Måske skaffede du på messen kontakt til lige netop den leverandør, du gerne ville have fat i, måske fik du afgørende tilbagemeldinger på en vare, som du kan bruge til at blive endnu bedre, måske blev du kontaktet af en journalist, der vil skrive netop din historie, måske fik du ideen til lige netop det produkt, du skal udvikle fremover, måske blev messen springbræt til det fedeste samarbejde. 

Rigtig god messe!

Mange hilsner fra
Rikke 🌿

Har du flere råd til en god messe, skriv dem i kommentarfeltet, så vi sammen kan hjælpe hinanden med at skabe de fedeste oplevelser.

 

 

Rikke Raahauge
Read more

Er din baby ørebarn?

Smerter i babys ører

Da min yngste datter var helt lille ville hun nødigt ligge i længere tid ad gangen, hun græd meget, altså langt mere end jeg var vant til fra vores første barn, hun var urolig og ville kun være hos mig.
Vi undrede os over det, og var overbevist om, at der måtte være en årsag.
Det var der. Min datter er ørebarn og havde store smerter i hendes ører. Vi fandt bare desværre først ud af det, da hun var omkring 8-9 måneder gammel.
Hun havde nemlig fine ører, intet puds eller noget ved ørerne, der kunne tyde på problemer.

Konstant mellemørebetændelse

I 7-8 måneders alderen begyndte hun at tage hænderne op mod ørerne, og vi fik ørerne undersøgt. Først hos egen læge, som kunne konstatere mellemørebetændelse.
Efter flere mellemørebetændelser i streg, b
ad vi om en henvisning til ørelæge. Vi mistænkte, at der lå mere bag. Han undersøgte hende, og det viste sig at hun havde massivt tryk i begge ører.

Baby vågner fra lur efter få minutter

Pludselig havde vi årsagen til, at hun altid vågnede fra lure 10-15 minutter efter hun var faldet i søvn, og årsagen til, at hun ofte kravlede op på mig og lå helt oppe under min hage, når vi sov. Hun havde brug for ekstra tryghed og fik samtidig lindring for tryk og smerter, der opstod, når hun lå vandret.

Ørelægen valgte at holde hende under observation i et par måneder, hvor mellemørebetændelser kom og gik - mest kom. Der var altid tryk i ørerne, også når hun ikke var forkølet. Altid smerte!
Endelig, da hun var 14 måneder gammel, fik hun lagt dræn
Så skete forandringen!

Dræn hjalp min et-årige 

I dag har vi en datter, der er glad, leger, sover lure og sover om natten også vandret -  selvom det stadig er hyggeligt at putte sammen. Hun har ikke haft mellemørebetændelse siden, og trykket er også væk.
Før vores datter fik lagt dræn, var hun super følsom overfor forandringer i vejret og følsom over, hvis en hue ikke sad præcis, som den skulle til ørerne. Hun fik straks mellemørebetændelse og ondt. Hjerteskærende ondt.

Få et tjek ved ørelæge

Har du erfaringer med at have et ørebarn? Eller kan du nikke genkendende til noget af det, du har læst, så kan jeg kun opfordre stærkt til at få din baby eller lille barn tjekket ved en ørelæge, også selvom der ikke umiddelbart er puds eller andet at se i ørerne.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har erfaringer, så kan vi sammen hjælpe hinanden.

Rikke Raahauge
Read more

GOTS - hvad er det?

Måske er du stødt på: GOTS certificeret, måske ved du, at det betyder, at et produkt er økologisk, men hvad omfatter GOTS ellers? og hvordan adskiller
GOTS sig fra labels som "miljø-venlig", "økologisk", "bæredygtig og andre certificeringer? Læs her: Hvad GOTS certificeret betyder for dig som kunde, og hvorfor certificeringen er god at kende, hvis du er på udkig efter tekstiler, der tager hensyn til både miljø og mennesker.

 

KORT OM GOTS

Se med her, når jeg kort fortæller om, hvorfor GOTS certificeringen er værd at kende: 

Langt mere end "blot" økologisk

GOTS er en forkortelse af: Global Organic Textile Standard. Altså en global certificering af økologiske tekstiler. 
Udover at være global standard, er GOTS også den førende globale standard af økologiske tekstiler.

Det er den, fordi, den er den skrappeste certificering på markedet, og fordi den går meget længere end til blot at se på det færdige produkt. 
GOTS certificeringen ser på hele produktets livscyklus for at sikre, at produktet også er bæredygtigt samt produceret med hensyntagen til miljø og mennesker.

Så for at opnå en GOTS certificering skal en række kriterier være overholdt hele vejen fra dyrkning af den rå økologiske bomuld, videre gennem en miljøvenlig og social ansvarlig forarbejdning og produktion og helt til indpakningen og mærkning af det færdige produkt.

GOTS tjekker derudover også for, hvor holdbart et produkt er: Altså, hvor meget det, kryber i vask, hvor meget det falmer i sollys, om det indeholder forbudte kemikalier at tilbehør, brugt i et færdigt produkt, såsom en lynlås, knapper, fyld osv også lever op til GOTS kriterierne og så videre.  

En investering i fremtiden

For mig både som forbruger og som virksomhedsejer, er et vigtigt kriterie, at GOTS også tjekker for ordentlige arbejdsvilkår i produktionen - altså at der ikke bliver brugt børnearbejde, og at de, der arbejder med produktionen, modtager deres løn, så de kan sende deres børn i skole. 

Vores garanti

GOTS er altså din garanti for, at du investerer i et produkt, der er økologisk, fri for grim kemi samt bæredygtigt og ansvarligt produceret. 
Samtidig er det min forsikring for, at de GOTS svøb, håndklæder og babytæpper jeg tilbyder på NORDIC SIMPLY er blevet til med omtanke for både miljø og mennesker. Det er værdifuldt, synes jeg. 

Mange hilsner fra
Rikke 🌿
@nordicsimply

(kilde: global-standard.org/)

  Rikke Raahauge
  Read more