Svanemærket til børn

Måske har du bemærket, at vores prints er svanemærket. Men hvorfor egentlig det? Og hvad betyder det for dig, som kunde?

Vi har valgt at trykke vores plakater på svanemærket trykkeri for at passe på miljøet og for at give dig tryghed som forbruger.

Svanemærket, er det officielle nordiske miljømærke og ser på hele produktets rejse til gavn for mennesker, klima og jordens ressourcer.

Det betyder at et svanemærket trykkeri, skal leve op til en række strenge miljøkrav for at få lov at bruge Svanen:  

Papiret, trykkeriet bruger, er fremstillet effektivt. Man ser altså på energiforbruget i produktionen og på, hvordan man løbende kan reducere det.

Samtidig bliver papiret kontrolleret. Det skal være lavet af lovligt sporbart træ, hvoraf en del af det er enten certificeret og- eller genbrugspapir.

Trykkeriet lever også op til skrappe krav til, hvilken tryksværte og andre kemikalier, det bruger. Vegetabilske og vandbaserede trykfarver er i fokus.

Endelig sørger trykkeriet for at minimere papirspild og sortere affald efter de krav, der er bestemt.

På den måde opfylder plakater, der er mærket med Svanen, en række miljøkrav og tager hensyn til din sundhed. Uden, i den forbindelse, at gå på kompromis med kvaliteten.  

For børn og miljø

Ved at lancere nye produkter, vil vi altid sætte et miljømæssigt aftryk, men vi kan sørge for at reducere det, så meget som muligt.

Jeg synes, at vi har et ansvar i forhold til vores børn og næste generationer både nu og her og på sigt. Derfor er vores børneplakater, bogstavplakater, stjernetegnsplakater og andre prints svanemærket - og er altså produceret med omtanke for miljø og mennesker.

Mange hilsner fra

Rikke 🌿

Tak til Miljømærkning Danmark for lån af information til artiklen.

Foto: Canva

Her et udvalg af vores svanemærkede personlige plakater til børneværelset

Rikke Raahauge