Tips og tricks

Skal du på messe?

Billede af mennesker på messeAf Rikke Raahauge

Jeg synes, det at komme på messe, er noget af det bedste.
Her får jeg mulighed for at møde kunder og tale med dem, jeg får feedback på min kollektion og kunder får mulighed for at se og røre mine varer og dermed opleve kvaliteten.

Inden jeg startede Nordic Simply arrangerede jeg professionelle events for virksomheder, en smule af erfaringen derfra samt erfaringen fra de messer, jeg har været på med Nordic Simply, indtil videre, har jeg samlet i dette lille indlæg, som du måske kan bruge, hvis du er lille iværksætter, og selv skal på dine første messer snart:

Valg af messe

Er messen relevant? Inden du beslutter dig for, om du skal deltage i en messe, er det en god ide at have besøgt den først, kan det ikke lade sig gøre, fordi du har mulighed for at komme med her og nu, overvej om den er relevant for din målgruppe, hvis ja, så sørg for at få så mange detaljer fra arrangøren som muligt, det kan være antal besøgende sidste år, hvordan messen bliver markedsført, om der er strøm på standen osv.
Da jeg sælger varer af papir, er det vigtigt for mig at vide, om der er varme, hvor messen afholdes (vinter), da mine prints ikke tåler kulde og fugt. Måske dette er relevant for dig også? Eller måske, er der andre ting, der kan have betydning for dine produkter, i forhold til, om messen afholdes vinter eller sommer.
Du kan også række ud i dit netværk, hvis du kender nogen, eller ved at andre, du følger, har deltaget på messen tidligere. Spørg, hvordan arrangementet forløb, om det var velorganiseret osv. Det giver dig en god føling med, om det er en messe, du skal investere i at deltage på.

Inden messen

Din messestand
Forberedelse er alt! (næsten).
Spørg inden messen, om der er bagvæg og eller sidevægge til bagbo og naboer, så du ved, hvordan dit rum ser ud.

Planlæg din stand, hvordan skal den se ud, hvilket udtryk skal den have for at afspejle dit brand. Du behøver slet ikke at investere i dyre messemøbler for at tage på messe, brugte møbler, borde med dug (som du kan gemme emballage under) og et gardin eller lignende (som enkel bagvæg), kan sagtens gøre det. Så har du skabt dit rum, og du kan indrette det, som du ønsker.
Det kan være en rigtig god ide at måle standen op hjemme i stuen eller på kontoret, og på den måde lave en mock-up inden messen. Så bliver du ikke snydt af kvadratmeterne (2x2 eller 3x3 kvadratmeter, kan synes af meget, men er det ikke, når du kommer frem).
Lavpraktisk: Check også lige, om du kan købe mad på selve messen, så du ved, om du skal have mad og drikke med hjemmefra.

På messen

Opsætning af stand
Ankom i god tid. Tag en kaffe, gå en runde og sæt i gang.

Medbring: Gaffatape (et must), saks, snor, knivtang, sprittusch, kuglepen, klipsemaskine, klemmer, målebånd og håndsprit– er alle ting, du kan få brug for (lav en lille kasse at have dem i og lån ALDRIG din saks ud - hihi).

Sæt standen op i store linjer og ret detaljerne af til sidst, så er du sikker på at du er på plads, når dørene åbner.

Hvad har du med, udover dine varer?

 • Messetilbud kan være en god ide. Besøgende forventer ofte, at der er en rabat at hente ved at gå på messe. Min erfaring er, at 20% (eventuelt på udvalgte varer) er en ok rettesnor. Sælg ikke for billigt.
 • En konkurrence kan være en god måde at komme i snak med kunder på samt til at indhente emails.
 • Skilte med priser, sørg for tydelig skiltning af dine priser.
 • Postkort/flyers/visitkort eller hvad du ønsker at kunder skal tage med fra din stand (udover en masse køb selvfølgelig) og huske dig på.
 • Mundgodt eller slik er altid et hit.

Etikette

Med fare for at få ørerne i maskinen – får du den alligevel: 
Stå op! Også selvom du er megatræt i benene klokken 15.00, og der kun er få besøgende, måske er det lige præcis dem, der køber af dig nu eller senere.
Jeg har oplevet messedeltagere med ansigtet i telefonen stort set igennem hele messer, og som efterfølgende har ærgret sig over ikke at have solgt, hvad de forventede. Ommer.

Smil, vær positiv og forvent lige dele ømme kinder og ben efter messen.

Hvis der er stille på messen sidst på eftermiddagen, kan bruge tid på at besøge de andre messestande. Det er en skøn måde at møde andre selvstændige og at skabe nyt netværk. Del og indsaml visitkort. Du vil med garanti også få inspiration til næste messe.

Efter messen

Nedpakning

Hænger sammen med forberedelse – sørg for at du har kasser, du kan pakke ned i. Gerne med stickers på, så du ved, hvad der skal i hvilke kasser. Så kan du hurtigt og let pakke sammen, og du kan lettere pakke ud, når du kommer hjem. Har du tunge/store varer er en sækkevogn en god investering (måske kan du låne en at tage med).

Evaluering

Om muligt, ryd kalenderen, dagen efter messen. Det er hårdt arbejde at være på i så mange timer, og der skal samtidig pakkes ud, få det overstået og smæk så benene op, slap af og lad tankerne vandre:
Hvad gik godt, hvad gik ikke så godt, hvad kan du gøre bedre næste gang. Var det det rigtige valg af messe, hvorfor/ hvorfor ikke? 
Et bragende messesalg er megafedt, men det er ikke eneste parameter for, om din messe var en succes. Måske skaffede du på messen kontakt til lige netop den leverandør, du gerne ville have fat i, måske fik du afgørende tilbagemeldinger på en vare, som du kan bruge til at blive endnu bedre, måske blev du kontaktet af en journalist, der vil skrive netop din historie, måske fik du ideen til lige netop det produkt, du skal udvikle fremover, måske blev messen springbræt til det fedeste samarbejde. 

Rigtig god messe!

Mange hilsner fra
Rikke 🌿

Har du flere råd til en god messe, skriv dem i kommentarfeltet, så vi sammen kan hjælpe hinanden med at skabe de fedeste oplevelser.

 

 

Read more

Følsomme ører

Af Rikke Raahauge

Da min yngste datter var helt lille ville hun nødigt ligge i længere tid ad gangen, hun græd meget, altså langt mere end jeg var vant til fra vores første barn, hun var urolig og ville kun være hos mig.

Vi undrede os over det, og var overbevist om, at der måtte være en årsag.

Det var der. Min datter er ørebarn. Vi fandt bare desværre først ud af det, da hun var omkring 8-9 måneder gammel.
Hun havde nemlig fine ører, intet puds eller noget ved ørerne, der kunne tyde på problemer.

Av mine ører

I 7-8 måneders alderen begyndte hun at tage hænderne op mod ørerne, og vi fik dem undersøgt. Først hos egen læge, som kunne konstatere, at hun havde mellemørebetændelse.
Efter et par mellemørebetændelser i streg, b
ad vi om en henvisning til ørelæge. Vi mistænkte, at der lå mere bag. Han undersøgte hende, og det viste sig at hun havde massivt tryk i begge ører.
Pludselig havde vi årsagen til, at hun altid vågnede fra lure efter 10-15 minutter, og årsagen til, at hun havde brug for ekstra tryghed og ofte kravlede op på mig og lå helt oppe under min hage, når vi sov, hun forsøgte at udligne tryk og smerter.

Ørelægen valgte at holde hende under observation i et par måneder, hvor mellemørebetændelse kom og gik - mest kom. Der var altid tryk i ørerne, også når hun ikke var forkølet. Altså konstant smerte!
Endelig, da hun var 14 måneder gammel, fik hun lagt dræn

Så skete forandringen!

Pas på dem, ørerne

I dag har vi en datter, der er glad, leger, sover lure og sover om natten også vandret -  selvom det stadig er hyggeligt at putte sammen. Hun har ikke haft mellemørebetændelse siden, og trykket er også væk.

Inden vores datter fik lagt dræn, var hun super følsom overfor forandringer i vejret og følsom over, hvis en hue ikke sad præcis, som den skulle til ørerne. Hun fik straks mellemørebetændelse og ondt. Hjerteskærende ondt.

Vores håndlavede huer behandler hverken mellemørebetændelse eller øresmerter, men de kan holde små ører lune . De sidder tæt om det lille hoved uden at stramme, og de bliver hvor de skal.

Huerne er lavet i Oeko-tex® certificeret merinould. Merinoulden er et naturmateriale, der sørger for at holde hoved og ører lune, når det er koldt og svale, når det er varmt.⁠ Huerne er superbløde og strikket med kærlighed i Danmark.

Har du erfaringer med ørebarn? Eller kan du nikke genkendende til noget af det, du har læst, så kan jeg kun opfordre stærkt til at få din baby eller lille barn tjekket ved en ørelæge, også selvom der ikke umiddelbart er puds eller andet at se i ørerne, måske kan det simpelthen ikke komme ud.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har erfaringer at dele, så kan vi sammen hjælpe hinanden,

 

Read more

Baby med blå fødder!

Af Rikke Raahauge

Små nyfødte babyer har ofte blå fødder og hænder i helt op til 2 timer efter, at de er født. Det er fordi den lille krops cirkulation helt automatisk prioriterer at pumpe blod ud til de store organer, hjerte, hjerne og lunger først.

Det ville jeg gerne have vidst, da jeg fødte vores andet barn. Hun havde nemlig blå fødder længe efter, at jeg havde fået hende i mine arme, og jeg var så nervøs for, at hun havde problemer med blodomløbet, eller at der var noget galt. Det var der jo heldigvis ikke, og nu ved jeg, hvorfor fødderne var blå. 

Giv baby energi til andre ting

Et par små babyfusser, kan hjælpe baby med at holde fødderne varme, dermed sparer barnet på sine ressourcer og kan f.eks bruge energien på at amme, kigge på mor og far og tage verden ind

Artiklen er lavet i samarbejde med: 
Privat Jordemoder - Lotte Raahauge

Read more

GOTS - hvad er det?

Baby med fødder i mundenAf Rikke Raahauge

M
åske er du stødt på: GOTS certificeret, måske ved du, at det betyder, at et produkt er økologisk, men hvad omfatter GOTS ellers? og hvordan adskiller
GOTS sig fra labels som "miljø-venlig", "økologisk", "bæredygtig og andre certificeringer? Læs her: Hvad GOTS certificeret betyder for dig som kunde, og hvorfor certificeringen er god at kende, hvis du er på udkig efter tekstiler, der tager hensyn til både miljø og mennesker.

(Hvis du hellere vil høre mig fortælle, så scroll ned i bunden 🌿)

Langt mere end "blot" økologisk

GOTS er en forkortelse af: Global Organic Textile Standard. Altså en global certificering af økologiske tekstiler. 
Udover at være global standard, er GOTS også den førende globale standard atf økologiske tekstiler.

Det er den, fordi, den er den skrappeste certificering på markedet, og fordi den går meget længere end til blot at se på det færdige produkt. 
GOTS certificeringen ser på hele produktets livscyklus for at sikre, at produktet også er bæredygtigt samt produceret med hensyntagen til miljø og mennesker.

Så for at opnå en GOTS certificering skal en række kriterier være overholdt hele vejen fra dyrkning af den rå økologiske bomuld, videre gennem en miljøvenlig og social ansvarlig forarbejdning og produktion og helt til indpakningen og mærkning af det færdige produkt.

GOTS tjekker derudover også for, hvor holdbart et produkt er: Altså, hvor meget det, kryber i vask, hvor meget det falmer i sollys, om det indeholder forbudte kemikalier at tilbehør, brugt i et færdigt produkt, såsom en lynlås, knapper, fyld osv også lever op til GOTS kriterierne og så videre.  

GOTS er GOTS i hele verden

At GOTS certificeringen er global betyder, at et GOTS certificeret produkt i eksempelvis Japan lever op til samme kriterier som et GOTS certificeret produkt i Danmark. Det samme er ikke altid gældende for produkter, der er certificeret "økologiske", "bæredygtige" eller "miljø-venlige", da kravene til disse certificeringer kan være forskellige fra land til land.
Har et produkt den højeste certificering "GOTS Organic", betyder det, at produktets sammensætning af fibre er minimum 95-100% økologisk.

Virksomheder, der producerer råvarer eller færdige tekstiler med GOTS certificering får kontrolbesøg af uafhængige kontrolpersoner, i forbindelse med at optage certificeringen, og skal derudover løbende sørge for at leve op til de krav, der er. 
Lykkes det at optage et GOTS licens, bliver virksomheden fortsat kontrolleret og skal jævnligt ansøge på ny og atter bevise, at den lever op til kravene for at bevare certificeringen og kunne tilbyde GOTS certificerede produkter. 

En investering i fremtiden

For mig både som forbruger og som virksomhedsejer, er et vigtigt kriterie, at GOTS også tjekker for ordentlige arbejdsvilkår i produktionen - altså at der ikke bliver brugt børnearbejde, og at de, der arbejder med produktionen, modtager deres løn, så de kan sende deres børn i skole. 

Vores garanti

GOTS er altså din garanti for, at du investerer i et produkt, der er økologisk, fri for grim kemi samt bæredygtigt og ansvarligt produceret. 
Samtidig er det min forsikring for, at de GOTS produkter jeg tilbyder, er blevet til med hensyn til både miljø og mennesker. Det er værdifuldt, synes jeg. 

Hilsner fra
Rikke 🌿
@nordicsimply

 

(kilde: global-standard.org/)

 

Se med her, når jeg kort fortæller om, hvorfor GOTS certificeringen er værd at kende: 

 

  Read more

  Gyng din baby

  Gyng din baby hver dag, fra helt lille ... Det styrker dit barns balance og motorik... og giver dit barn ro.

  Allerede inde i livmoderen, bliver din baby vugget, imens du går rundt og når du i øvrigt bevæger dig.⁠
  ⁠Har du dog været sengeliggende i graviditeten, for eksempel på grund af svær bækkenløsning eller truende for tidlig fødsel, er det en virkelig god idé at komme igang med gyngeturene.

  Udover at styrke barnets balance og motorik kan en daglig gyngetur være med til at modvirke køre - og søsyge i en senere alder.

  Gyng baby i et svøb eller babytæppe

  Hvordan gynger jeg min baby? Du kan gynge din baby i et stort svøb, babytæppe eller lignende. Gør det selv eller sammen med en anden voksen. I lægger barnet ned cirka på midten af svøbet, og tager derefter fat i hver sin enden og løfter forsigtigt baby op og gynger fra side til side. ⁠⁠

  Her er det lille Arthur på 10 uger, som får en gyngetur i et af vores GOTS babytæpper, som måler 130 x130 cm.⁠ Det er en god ide at slå knude på snipperne. I videoen er snipperne ubundet - til ære for fotografen.

   

  Indlægget er bragt i samarbejde med:
  Privat Jordemoder Lotte Raahauge
  Video:
  Rikke Raahauge

   

  Read more

  Skal du på barselsbesøg?

  Lige nu er det ikke tilladt at besøge nybagte familier på barselsgangen pga. Covid 19 smitterisiko.

  Det har betydet mere ro for de nyfødte og for de nybagte forældre.
  Måske skal du snart på barselsbesøg hos dine kære.

  Her får du Jordemoder Lottes tips i den forbindelse;
  • Spørg familien hvordan det passer dem at få besøg og respekter, hvis det ikke er lige efter fødslen. Vent gerne.
  • Et barselsbesøg bør ikke vare længere end cirka 30 min.
  • Nyfødte har det allerbedst på mors mave og bør ikke "gå på omgang" (heller ikke, når der ikke længere er Covid 19 smitterisiko) det kan nemlig forstyrre amningen og det kan overstimulere baby.
  • Medbring gerne kaffe, frugt, sunde snacks eller aftensmad, som familien kan spise eller putte i fryseren.
  • Senere kan du komme og gå en tur med barnevognen, så mor kan sove, vaske en omgang tøj eller støvsuge. Det er en KÆMPE hjælp... men husk at spørg først.
  Stort tillykke med din nevø, niece, bonusbarn, barnebarn, oldebarn eller venindes barn. 

  I samarbejde med:
  Privat Jordemoder Lotte Raahauge
  Foto: 
  Canva

  I tvivl om, hvad du skal give i barselsgave? Med et gavekort får modtageren selv mulighed for at vælge lige det, hun kunne tænke sig fra shoppen.
  Read more

  Tips fra jordemoderen

  Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Privat Jordemoder Lotte Raahauge.
  Lotte og jeg har indgået et samarbejde, der for dig betyder, at du får tips, råd og viden omkring graviditet, fødsel, småbørn og familieliv lige her på Nordic Simply.

  Erfaren jordemoder

  Og Lotte ved, hvad hun taler om. Hun har 15 års erfaring som jordemoder og har arbejdet professionelt i både det offentlige sundhedssystem og i egen praksis – og så har hun har stået i stort set enhver tænkelig (og utænkelig) situation og har prøvet ALT!  Kort sagt: Hun kan sit kram!
  Lotte lyttede til, og fulgte min mave, da jeg var gravid med min yngste, og jeg vidste bare, at både lillesøster og jeg, var i de allerbedste hænder.⁠
  Måske har du gættet det, ved at se på efternavnet og på billedet…..⁠ Lotte er samtidig min skønne søster.

  En god oplevelse for dig som kunde

  Hvad skal det til for, sådan et samarbejde i en shop? Tænker du måske: Det skal det for, forhåbentlig, at give dig og andre besøgende en god oplevelse, før- eller når du handler.
  Det er jo sådan med en online butik, at vi ikke kan se hinanden i øjnene, som vi ville kunne i en offline/fysisk butik.
  Du får professionelle råd og tips fra Lotte. Det krydrer vi engang imellem med brug af Nordic Simply's produkter.
  Måske får du dermed lidt ekstra viden, og jeg får mulighed for vise dig vores produkter "in action", ligesom jeg ville have gjort det, hvis vi stod ansigt til ansigt i en "rigtig" butik. Og forhåbentlig bliver det så lettere for dig at beslutte, om du skal handle her.

  Spørg jordemoderen

  Har du et spørgsmål, du kunne tænke dig at stille til jordemoder Lotte (eller mig), så skriv i kommentarfeltet, og vi svarer dig her. Ønsker du ikke dit navn frem, skriver du det blot i meddelelsen, og vi anonymiserer dig. 

  Vi glæder os til at holde dig opdateret med nyeste viden indenfor graviditet, fødsel, småbørn og familieliv. 

  Mange hilsner fra ⁠Lotte & Rikke 🌿⁠ ⁠ ⁠

   

  Ps - vi samarbejder også på Instagram med profilerne @privatjordemoder og @nordicsimply - følg os derinde, hvis du vil være med i konkurrencer om skønne give-aways, se rabatter, se kommende designs samt være med på lives, vi glæder os til at se dig. 

  Read more