Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Gå ikke glip af gode tilbud
50,00 kr 232,00 kr
Flere detaljer
99,00 kr 189,00 kr

Tips og tricks

Pusleplads tjekliste

10 tips til indretning af pusleplads

PUSLEPLADSEN: Et af de steder, hvor du vil tilbringe meget tid sammen med dit barn.
Det er derfor godt at tænke på indretning af pusleplads, så den fungerer for både baby og voksne.

Hvad skal du bruge af pusleplads tilbehør? Hvordan sørger du for at jeres pusleplads er sikker? Og hvordan skaber du en hyggelig pusleplads med mulighed for dejlige stunder?
Her får du vores 10 tips til indretning af pusleplads

1) Pusleplads placering 
Find en god placering til dit puslebord, så du har optimale puslebetingelser. Sørg for at puslepladsen er stabil og solid, og at du har en god arbejdshøjde.

Du kan eventuelt sikre dit puslebord ved at placere det ind mod væggen. Det er op til dig om barnet skal ligge med siden til eller med benene mod dig. Jeg valgte at have mine børn med benene mod mor og far, da jeg syntes, det gav den bedste øjenkontakt. Det gav så også senere nogle gode spark i mellemgulvet :-)

2) Valg af puslepude
Der findes SÅ mange smukke puslepuder på markedet. Vi anbefaler dig at vælge en uden unødig kemi – og gerne GOTS certificeret eller svanemærket, da baby kommer til at lægge på den med bar hud.
Vælg gerne en puslepude, hvor siderne er højere end midten, så dit barn ikke så nemt kan trille ud over puden og med vandafvisende betræk, der kan tages af og vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader.
Tip: Læg en stofble under babys numse, som er lige til at smide i maskinen og skifte, når den bliver beskidt. Hold altid puslepladsen ren og hygiejnisk.

3) Brug af produkter
Babys hud er følsom og babys immunforsvar er endnu ikke færdigudviklet. Derfor er baby og børns hud mere sårbar end voksen hud. Vores råd er at bruge svanemærkede og allergimærkede babyplejeprodukter, vådservietter og skumklude, som er fri for parfume og unødig kemi.
Vær opmærksom på, at selvom et produkt er økologisk, kan der sagtens være parfume i. Baby- og børneplejeprodukter med Svanemærket er fri for parabener, MI og parfume.

4) Tilbehør ved puslepladsen
Pusleplads hvad skal der være? Essentials: Bleer, vådservietter, rene klude eller skumklude. Diverse cremer, såsom zinksalve, baby lotion, babyolie og hvad du ønsker at bruge, D-dråber, termometer, blespand, rene bodyer, stofbleer, sut, legetøj.

5) Puslekurve til opbevaring
Ha alt det, du skal bruge til pusletid ,klar og inden for rækkevidde. Det er nemt, hvis du opbevarer dine pusleting i puslekurve. De gør det let at holde orden, og giver overblik samtidig med at puslepladsen ser smuk og overskuelig ud.


6) Baby sikkerhed
Vidste du, at faldulykker, såsom fald fra puslebordet er blandt de fem hyppigste ulykker i hjemmet?
Inden du får set dig om, kan dit barn bevæge sig og rulle ned fra puslepladsen, det er derfor vigtigt, at du altid holder et vågent øje med dit barn – ikke mindst på puslebordet.
Ha altid den ene hånd på dit barn, når du rækker ud efter noget med den anden.
Forlad aldrig dit barn på puslebordet – uanset alder. Hvis du skal hente noget, skal du tage barnet med dig eller lægge det på gulvet – barnet må aldrig ligge alene på puslepladsen.

7) Niks pille
Neglesaks og neglefil er gode at have i nærheden af puslebordet, sørg dog for at de er gemt væk i en æske med låg eller lignende. Undgå generelt at have skarpe genstande liggende ved puslebordet, som nysgerrige pilfingre kan få fat i.

8) Hygiejne ved puslebordet
Har du ikke vandhane ved puslepladsen kan et vandfad eller en termokande med lunkent vand bruges.
Sørg altid for at have bleposer ved hånden, og når bleen er kommet ned i posen, opbevar den utilgængeligt for barnet enten i en blespand med børnelås eller tag dem udenfor med det samme.

9) Jeres hyggelige pusleplads
Husk at du kommer til at tilbringe mange, mange timer ved puslepladsen sammen med din baby. Så sørg for at gøre det til et hyggeligt og trygt sted for jer begge. Hav en radio stående, hæng en uro, et spejl eller nogle fine billeder op, som baby kan kigge på. Ha også gerne legetøj baby kan røre ved, holde i og putte i munden, når I skifter. Du kan bytte legetøj og tilbehør ud i takt med at barnet vokser.

10) Tid til nærvær
Brug puslepladsen eller skiftebordet som jeres dejlige sted. Tag dig tid til at nusse og kærtegne babys hud. Snak med dit barn, når du skifter ble. At høre mors eller fars stemme er bare skønt også for den helt nyfødte baby, som endnu ikke kan pludre. Prutter med munden på maven er et hit herhjemme. Men I finder måske jeres egen rutine. T
Stort hjerteligt tillykke med den lille ny. Håber du kan bruge vores 10 tips til indretning af pusleplads.
Del gerne jeres rutiner på puslebordet i kommentarfeltet.

Mange hilsner fra
Rikke 🌿

- Bragt i samarbejde med @privatjordemoder

Skab ro og overblik ved puslebordet med vores håndlavede puslekurvesæt.

Rikke Raahauge
Læs mere

Tips fra jordemoderen

Velkommen til samarbejde

Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Privat Jordemoder Lotte Raahauge.
Lotte og jeg har indgået et samarbejde, der for dig betyder, at du får tips, råd og viden omkring graviditet, fødsel, småbørn og familieliv lige her på Nordic Simply.

Erfaren jordemoder

Og Lotte ved, hvad hun taler om. Hun har 15 års erfaring som jordemoder og har arbejdet professionelt i både det offentlige sundhedssystem og i egen praksis – og så har hun har stået i stort set enhver tænkelig (og utænkelig) situation og har prøvet ALT!  Kort sagt: Hun kan sit kram!
Lotte lyttede til, og fulgte min mave, da jeg var gravid med min yngste, og jeg vidste bare, at både lillesøster og jeg, var i de allerbedste hænder.⁠
Måske har du gættet det, ved at se på efternavnet og på billedet…..⁠ Lotte er samtidig min skønne søster.

En god oplevelse for dig som kunde

Hvad skal det til for, sådan et samarbejde i en shop? Tænker du måske: Det skal det for, forhåbentlig, at give dig og andre besøgende en god oplevelse, før- eller når du handler.
Det er jo sådan med en online butik, at vi ikke kan se hinanden i øjnene, som vi ville kunne i en offline/fysisk butik.
Du får professionelle råd og tips fra Lotte. Det krydrer vi engang imellem med brug af Nordic Simply's produkter.
Måske får du dermed lidt ekstra viden, og jeg får mulighed for vise dig vores produkter "in action", ligesom jeg ville have gjort det, hvis vi stod ansigt til ansigt i en "rigtig" butik. Og forhåbentlig bliver det så lettere for dig at beslutte, om du skal handle her.

Spørg jordemoderen

Har du et spørgsmål, du kunne tænke dig at stille til jordemoder Lotte (eller mig), så skriv i kommentarfeltet, og vi svarer dig her. Ønsker du ikke dit navn frem, skriver du det blot i meddelelsen, og vi anonymiserer dig. 

Vi glæder os til at holde dig opdateret med nyeste viden indenfor graviditet, fødsel, småbørn og familieliv. 

Mange hilsner fra ⁠Lotte & Rikke 🌿⁠ ⁠ ⁠
 

Ps - vi samarbejder også på Instagram med profilerne @privatjordemoder og @nordicsimply - følg os derinde, hvis du vil være med i konkurrencer om skønne give-aways, se rabatter, se kommende designs samt være med på lives, vi glæder os til at se dig. 

Rikke Raahauge
Læs mere

Baby har blå fødder!

Små nyfødte babyer har ofte blå fødder og hænder i helt op til 2 timer efter, at de er født. Men hvordan kan det være? Læs forklaringen fra vores jordemoder lige her. 
Rikke Raahauge
Læs mere

Gyng din baby

Styrk balancen

Gyng din baby hver dag, fra helt lille. Det styrker dit barns balance og motorik og giver dit barn ro.

Allerede inde i livmoderen, bliver din baby vugget, imens du går rundt og når du i øvrigt bevæger dig.⁠
⁠Har du dog været sengeliggende i graviditeten, for eksempel på grund af svær bækkenløsning eller truende for tidlig fødsel, er det en virkelig god idé at komme igang med gyngeturene.

Udover at styrke barnets balance og motorik kan en daglig gyngetur være med til at modvirke køre - og søsyge i en senere alder.

Gyng baby i et svøb eller babytæppe

Hvordan gynger jeg min baby? Du kan gynge din baby i et stort svøb, babytæppe eller lignende. Gør det selv eller sammen med en anden voksen. I lægger barnet ned cirka på midten af svøbet, og tager derefter fat i hver sin enden og løfter forsigtigt baby op og gynger fra side til side. ⁠⁠

Her er det lille Arthur på 10 uger, som får en gyngetur i et af vores GOTS babytæpper, som måler 130 x130 cm.⁠ Det er en god ide at slå knude på snipperne. I videoen er snipperne ubundet - til ære for fotografen.

 

Indlægget er bragt i samarbejde med:
Privat Jordemoder Lotte Raahauge
Foto & Video: Rikke Raahauge

 

Rikke Raahauge
Læs mere

5 tips til et godt barselsbesøg

Bliv ikke hængende for længe. Det er et af jordemoder Lottes 5 tips til et godt barselsbesøg. Er du i tvivl om, hvordan du aflægger et godt barselsbesøg hos den lille ny familie? Læs de andre fire tips lige her. 
Rikke Raahauge
Læs mere